Bio, Eco, Dietetice şi SAFOsmart, împreună pentru sănătatea Planetei!

Bio, Eco, Dietetice şi SAFOsmart, împreună pentru sănătatea Planetei!

Tot mai mult, în ultimii ani, alimentaţia bazată pe produse ecologice, bio şi dietetice a devenit un mod de viaţă. 

Fiecare dintre noi dorim să ne simţim confortabil în propria piele. Fie că este vorba despre menţinerea în limite normale a greutăţii, fie că vrem să avem o „sănătate de oţel” sau o stare psihică bună, toţi tindem să avem în vedere alimentaţia sănătoasă. Aceste modificare a comportamentului consumatorului se reflectă şi asupra numărului tot mai mare de firme care fie produc, fie vând produse alimentare „sănătoase”. 

Bio, Eco, Dietetice şi SAFOsmart, împreună pentru sănătatea Planetei!

SAFOsmart pune la dispoziţia tuturor ofertanţilor- producători, distribuitori, comercianţi de produse alimentare pentru dietă şi sănătate (BIO, Eco, Dietetice), posibilitatea de a deveni mult mai cunoscuţi prin intermediul tehnicii digitale. Existenţa unei pieţe virtuale unice, dedicată exclusiv produselor alimentare asigură pârghii pentru conturarea imaginii, segmentare şi diferenţiere. În orice moment pot fi cunoscute oscilaţiile pieţei, dinamica preţurilor, a ofertelor şi a cererii. Incluzând toate categoriile de subiecţi din lanţul de aprovizionare şi consum (producători, prelucrători, comercianţi, consumatori) platforma SAFOsmart conferă şansa creării unor parteneriate, pe principiul transparenţei, eticii şi al competitivităţii. Ideea conlucrării eficiente între verigile lanţului de aprovizionare-desfacere, nu numai că va crea plus valoare pentru toţi operatorii implicaţi dar vor fi respectate tot mai bine principiile dezvoltării pe criterii de sustenabilitate. 

Producătorii agricoli care au optat pentru domeniul Bio sau Eco au posibilitate promovării ofertelor prin anunţuri vizibile, în care detaliile vor face diferenţa.

Bio, Eco, Dietetice şi SAFOsmart, împreună pentru sănătatea Planetei!

Firmele de prelucrare a produselor agricole din categoria Bio sau Eco vor avea pe de o parte oportunitatea interacţiunii cu mai mulţi producători iar pe de altă parte posibilitatea expunerii ofertelor proprii în mod original. 

Comercianţii specializaţi sau hypermarket-urile care includ în structura vânzărilor produse agricole şi alimentare BIO şi/sau Eco vor avea acces la o informare mai largă cu privire la potenţialul de aprovizionare intern şi extern.

Competitivitatea va conduce la creşterea calităţii serviciilor oferite şi implicit la eficientizarea activităţii materializată în creşteri de profit şi ale cotei de piaţă. 

Nu de puţine ori, se pot observa pe rafturile magazinelor de profil produse de calitate cu termene de valabilitate scurte. Oricine este de acord că aceste produse pot fi consumate fără restricţii, însă, datorită legislaţiei în vigoare, ele nu trebuie menţinute în zona de vânzare a magazinului după data expirării. Ce ar fi dacă aceste produse ar fi vizionate nu doar de câteva persoane care sunt în trecere prin magazin, ci de un număr multiplicat de multe ori, ca urmare a postării  informaţiei pe o platformă inteligentă? 

Bio, Eco, Dietetice şi SAFOsmart, împreună pentru sănătatea Planetei!

Rolul SAFOsmart este de a aduce mai aproape cumpărătorul de vânzător, astfel încât pierderile alimentare, respectiv deşeurile rezultate din produse expirate să se reducă substanţial. Sprijinirea agenţilor economici în reducerea risipei alimentare rezultată din procesul de producţie şi de comercializare a produselor agro-alimentare constituie o cale de creştere a profitului pentru fiecare entitate, pe de o parte prin creşterea volumului vânzărilor, pe de altă parte prin reducerea costurilor rezultate din pierderi, gestionarea şi manipularea deşeurilor, ineficienţa utilizării forţei de muncă,  din taxele de mediu ş.a.

Pe de altă parte, consumatorii, au posibilitatea de a se informa permanent cu privire la articolele Eco şi Bio vândute într-o anumită zonă geografică, la noutăţile apărute pe piaţă, la oferta cu preţ redus existentă pe piaţă, la localizarea ofertelor. Mai mult, ei  pot realiza comparaţii de preţ şi de calitate şi se pot decide mai uşor asupra sortimentelor preferate. 

Totodată, platforma SAFOsmart oferă posibilitatea potenţialilor cumpărători de a posta anunţuri complexe cu privire la interesul achiziţiei unor anumite categorii de produse, în condiţiile şi termenii pecizaţi de  către fiecare client al pieţei virtuale.  

Pentru produsele nevândute şi ale căror termene de valabilitate expiră în câteva zile, fiecare ofertant are posibilitatea dirijării acestora către centrele sociale de bătrâni sau copii, spre fabricile de hrană pentru animale şi de ce nu, chiar spre adăposturi, ferme sau gradini ZOO. Economia circulară este un concept pe care fiecare dintre noi trebuie să îl includem în vocabular. 

Şi dacă totuşi, unele produse nu au fost valorificate  pentru consum până în ultima zi de garanţie, ele pot fi distribuite către staţiile de biogaz şi brichetare, pentru producerea energiei verzi.  

Bio, Eco, Dietetice şi SAFOsmart, împreună pentru sănătatea Planetei!

Aşa cum spunea în repetate rânduri marele magnat Richard Branson, dacă noi nu vom menţine sănătatea Planetei, atunci Pământul singur îşi va trata suferinţa, eliminând cauza.... şi oare cine este cauza? Incontestabil, OMUL....

Administratorii platformei SAFOsmart vă invită să ne fiţi parteneri în lungul drum al rescrierii hărţii emoţionale a Planetei Pământ!

 

SAFOsmart

* Materialele şi conceptele utilizate aparţin SC C&A Green Consult SRL. Reproducerea parţială sau preluarea ori valorificarea conceptelor este interzisă sau se va realiza doar cu acordul scris al proprietarilor platformei  SAFOsmart, marcă înregistrată OSIM.