Prin SAFOsmart, IMPORT = EFICIENŢĂ!

SAFOsmart este spaţiul în care distanţa şi timpul se comprimă!

Prin SAFOsmart, IMPORT = EFICIENŢĂ!

Testează alături de noi viitorul  digismart!

Statisticile ultimilor ani arată că alimentele şi băuturile reprezintă aproximativ 10% din totalul mărfurilor importate. Nu o dată, firmele de import au întâmpinat dificultăţi cu  privire la distribuţia şi vânzarea produselor în termenul de valabilitate şi la calitatea certificată.

Fie că rămân la importator, fie că ajung în depozite sau la retaileri, drumul parcurs de mărfurile alimentare de la producător la consumator trebuie să fie bine definit astfel încât pierderile de valoare să fie reduse la minuimum.

Administratorii platformei SAFOsmart oferă soluţii pentru creşterea vizibilităţii pe piaţă a produselor alimentare din import. 

1. Orice produs de natură alimentară poate fi făcut cunoscut publicului larg -  persoane fizice sau juridice -  printr-o ofertare smart, care să trezească interesul multor consumatori. Astfel, prin listarea ofertei pe piaţa virtuală specializată doar pe domeniul alimentar, poate fi evitat facil riscul rămânerii produselor în stoc sau degradării acestora datorită păstrării în condiţii improprii ori perioade îndelungate în cazul în care apar din partea clienţilor anumite încălcări ale clauzelor contractuale.  SAFOsmart este piaţa pe care orice cumpărător sau vânzător interesat şi hotărât poate realiza tranzacţii într-un timp scurt şi în condiţii de negociere avantajoase pentru ambele părţi deoarece piaţa virtuală asigură o promovare „win-win”.   SAFOsmart intermediază relaţia vânzător-cumpărător prin spaţiul alocat mijloacelor publicitare de evidenţiere a caracteristicilor produselor alimentare.

Prin SAFOsmart, IMPORT = EFICIENŢĂ!

2. Spre deosebire de piaţa reală pe care se tranzacţionează produse între parteneri tradiţionali şi prin mijloace tradiţionale, întru-un mod limitat, piaţa virtuală oferă avantajul transparenţei totale, singurii decidenţi ai tranzacţiei fiind doar persoanele implicate în actele de vânzare-cumpărare. Conturarea unei bune imagini pe piaţă, definirea unor relaţii de încerdere aparţine în exclusivitate celor două părţi implicate în tranzacţie. Pe piaţa virtuală unică SAFOsmart se pot realiza analize şi comparaţii privind tendinţele preţurilor şi ale înclinaţiei spre consum. SAFOsmart are meritul de a face cunoscută oferta sau cererea în cel mai scurt timp, cu eforturi minime pentru partenerii colaboratori.  

3. În cazul în care, din motive neprevăzute, anumite produse alimentare se apropie de temenul de expirare, utilizatorii platformei SAFOsmart au posibilitatea publicării ofertelor cu cel puţin 3 zile înainte de această dată, la opţiunea „Produse cu termene de valabilitate reduse”. Expunerea ofertelor se va realiza într-un spaţiu individualizat, dedicat special produselor cu termene apropiate de expirare,  astfel încât acesteasă beneficieze de o bună vizibilitate. În acest caz, este obligatorie înscrierea termenului de valabilitate în formularul de prezentare a produsului. Scopul platformei SAFOsmart este acela de a sprijini agenţii economici din domeniul alimentar astfel încât risipa şi pierderile alimentare să fie diminuate până la eliminare.

Prin SAFOsmart, IMPORT = EFICIENŢĂ!

4. În cazul în care anumite produse nu mai pot fi comercializate din diferite motive, dacă acestea se află încă în termenul de valabilitate, pot fi dirijate către anumite categorii sociale defavorizate: familii sărace, centre de bătrâni, case de copii etc. sau spre adăposturile de animale, cu scopul valorificării fără pierderi. SAFOsmart, pe baza recomandărilor clienţilor săi, va întocmi baze de date cu persoane defavorizate şi, prin colaborarea cu unităţile care produc sau distribuie alimente, va susţine întrajutorarea acestora şi reducerea deşeurilor rezultate din neconsumul integral al produselor alimentare. 

5. Stocurile de produse alimentare şi băuturi expirate pot fi orientate spre staţiile de producere a biogazului sau a brichetelor tip biocombustibil. 

Prin SAFOsmart, IMPORT = EFICIENŢĂ!

6. Uleiurile expirate pot fi colectate şi direcţionate către centrele de valorificare. 

 

SAFOsmart este locul în care concurenţa înseamnă eficienţă şi sustenabilitate! Devino productiv şi profitabil cu eforturi minime

 

SAFOsmart

* Materialele şi conceptele utilizate aparţin SC C&A Green Consult SRL. Reproducerea parţială sau preluarea ori valorificarea conceptelor este interzisă sau se va realiza doar cu acordul scris al proprietarilor platformei  SAFOsmart, marcă înregistrată OSIM.